***       Водещите вечерни новини       на 9 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! Съдбата на МОЧА е повече от ясна – отива в историята. Шойгу: Русия увеличава силите си на запад заради заплахата от НАТО


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 август   

 

„ Преди малко имах среща с регионалния шеф на София госпожа Вяра Тодева по тематики, свързани с регион „ Средец “, и една от тях, несъмнено, беше ориста на така наречен „ Монумент монумент на руската войска “. 

Това написа във Facebook кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков.

„ Получих информация за дейностите, които се подхващат, само че главното е, че са избрали по-отговорния и пряк път - да поемат цялата организация по преместването, без собствеността да се трансферира към Столична община. За което благодаря на госпожа Тодева “, написа още Трайков.

***

„ Хората поясняват неправилно свободата, в която се раждат. Свободата значи отговорност, освен опция ". Това изясни пред БНР известната писателка Здравка Евтимова.

Тя разяснява случая " Дебора ", който раздруса цялото общество.

„ Дори да бъде пропуснат, ужасът от него остава в нашето подсъзнание. Той е като вирус, който остава в организма. Жертва  е освен момичето, а цялата ни общественост. Ако беше моя щерка, може би щях да се разболея “.

***

Мъжът, който преби и острига косата на 22-годишна жена във Видин, желае от съда по-лека мярка, оповестиха от Окръжния съд - Видин.

***

Това потвърдиха за Novini.bg от пресцентъра на Народното събрание. С първото писмо Рашидов подава оставка като ръководител на Комисията по културата и медиите, а с второто - като депутат.

***

Орлин Владимиров е убивал жена си Евгения както посредством удушаване с ръцете, по този начин и омотавайки главата й със стреч фолио. Това стана ясно от заключението на специалистите, изготвили съдебномедицинската експертиза на тялото на младата жена.

***

По искане на Европейската прокуратура в София е задържан Валентин Димитров - кмет на гр. Генерал Тошево, област Добрич, в границите на следствие за машинация със дотации по план за повишение на енергийната успеваемост на обществени жилища, оповестяват на формалния уебсайт на Европрокуратурата.

***

Русия ще усили своите сили по западните си граници след присъединението на Финландия към ръководения от Съединени американски щати алианс НАТО, разгласи през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу пред управителния съвет на ведомството, съобщи Ройтерс.

***

Полша ще изпрати 2000 бойци на границата си с Беларус, заяви заместник-министърът на вътрешните работи пред организация ПАП, което е два пъти повече от поисканото от Граничната защита, с цел да се спрат противозаконните прекосявания и за поддържане на стабилността, съобщи Ройтерс.

***

Украинските военни оповестиха, че сполучливо са отблъснали съветски офанзиви в източните региони на страната на фона на тежките сражения там. Говорителят на Генералния щаб на украинската войска Андрий Ковальов призна за прогрес на съветските сили край село Синкивка покрай град Купянск в Харковска област, който украинците освободиха предходната година. 

***

Съединени американски щати оповестиха нови наказания против физически и юридически лица, свързани с Беларус, предадоха международните организации, като се позоваха на уеб страницата на американското министерство на финансите.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР